> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Újdonság! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Zsibrita Krisztián   
2010. március 06. szombat, 00:00

Ruhajelölő rádiófrekvenciás chippel

  countport

Új, hasznos és egyedi eszközre leltünk a mosodai szektor számára, amelyet idei Házi Szakkiállításunkon a gyártó cég képviseletében Mr. Kutluhan Usta fog bemutatni. A rádiófrekvenciával működő ruhajelölő - Countport - egy automatikus ellenőrző rendszer a textíliák leltározására, és megkülönböztetésére kifejlesztve, kifejezetten mosodák, hotelek, kórházak, éttermek és ipari méretű mosodák számára.
Hogyan működik?

Minden ruhadarabot ellátnak egy észrevehetetlen, mosásbiztos rádiófrekvenciás chippel, amely egy sorozatszámot tartalmaz. Ennek segítségével aztán a rendszer azonosítja az egyes textildarabokat.
ruhajelölő leolvasó rendszer A leolvasó rendszer - Countport - egy természetes frekvenciát bocsát ki, amelyre a textíliákban elhelyezett chipek egyenként válaszolnak. A Countporthoz tartozó adatbázis aztán feldolgozza ezeket az egyedi jeleket, válaszokat, aszerint, hogy a felhasználónak mire van szüksége: mosás számláló, szennyes számláló, szállítólevelek, számlázás, raktárkészlet kezelés, személyes higiénia vizsgálat...stb.
A Countportokat az átadó helyszínen érdemes elhelyezni, a vevői oldalon, annak érdekében, hogy a chipek kapcsolódhassanak a leolvasó porthoz és az internethez. (Az internet használata nem kötelező, de javasolt a berendezéshez.)
A leolvasó rendszert használják a szennyes ruha megszámlálásához, amelyet tisztításra küldenek a mosodába. A rendszer ez alapján készíti el a szállítólevelet, amelynek segítségével később is nyomon követhető az ágyneműk mozgása (hányszor volt már tisztítva, kezelve ...stb.) A színes, formatervezett külsőbe épített rendszer képes leolvasni, számlálni sűrűn megpakolt mosodai csomagokat, kb. 30 kg-os/80 db-os kapacitással, 5 másodperc alatt. 1 tonnás mosoda esetében (30 zsák) kb. 1 perc alatt végzi el a számlálást, felgyorsítva ezzel a munkafolyamatokat.
A berendezést gyártó cég további egyedülálló és praktikus megoldásokat nyújt még a mosodák részére. Ismerkedjenek meg a Szállító és Csomagoló Porttal is.

Countport után Csomag- és Szállító Port

csomagoló port

 

A Csomag Port (Pack Port) a mosodán belül helyezkedik el közvetlenül a csomagoló és címkéző munkafolyamatoknál. Segítségével megvizsgálható és rögzíthető az egyes csomagok tartalma, majd a megfelelő csomag címkét kinyomtatja a berendezés. A berendezés figyelmezteti a felhasználókat a lehetséges problémákra, mint például a számolási hibákra, az összekeveredett tételekre. A Csomag Port egy összecsukható asztal formában készül, amely megfelelően tud a csomagoló helyiséghez igazodni. A csomagokat felkészíti a szállításra, megkönnyíti a pontos és sürgős szállítási lista előkészítését.

 

Szállító Port

A Szállító Port egy rugalmas kivitelezés amely hozzáilleszthető bármilyen típusú rakodó állomáshoz. A felhasználó nevét beírva azonnal elkészíti a szállítási listát, és folyamatosan nyomon követi és aktualizálja azt miközben a feltöltés folyamatban van. A feltöltés végén számba veszi a hátramaradt csomagokat. A rugalmas kivitelezés lehetővé teszi a fel nem címkézett csomagok vonalkódozását.

 

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.