Ön itt van most:

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Mop mosás napjainkban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2012. augusztus 14. kedd, 00:00

A mopok profi tisztítása
mop Ipso

Professzionális tisztításra napjainkban egyre inkább mopot használnak. Ha a mikroszálas mopot nedvesen használják, akkor az vonzza a kosz-szemcséket, így sokkal hatékonyabb a partvisnál, mely csak eltolja a szemcséket, vagy a levegőben oszlatja szét.
Minden egyes szektornak megvannak a saját egyedi igényei, ebből adódóan a tisztításban is egyedi megközelítést kell alkalmazni.
Mi az a "kórházi bogár"? Mi a HACCP szabályozás?
Olvassa el összeállításunkat az egészségügyi szektor, a vendéglátás és oktatás területeinek tisztítási és  takarítási szabályozásáról és a megoldásokról.

Az egészségügyi szektorban messzemenő intézkedéseket kell hozni az MRSA nevű kórházi baktérium legyőzéséhez. Az épületek tisztítása (irodák, iskolák, ipari épületek) tisztítási feladatok széles skáláját jelenti, ezek mindegyike egyedi megközelítést igényel. Végezetül a hotel és vendéglátóipar nagyon szigorú higiéniai normákat köteles betartani, pl. a konyhai eszközök tisztítása terén. (HACCP normák)
A tisztítási metodika (az igényelt higiéniai szint eléréséhez egyedi megközelítés szükséges) intenzitásától és gyakoriságától függően a tisztítóeszközöket különleges módon kell tisztítani.

 Egészségügyi szektor

mop kórház

Napjainkban az MRSA (Methicillin-resistant Staphilococcus aureus), mely kifejezést olyan organizmusokra használnak, melyek az általánosan használt antibiotikumoknak ellenállnak, nagy sajtóvisszhangot kap. Mivel az MRSA elsősorban kórházakban fordul elő, ezért 'kórházi bogárnak' is nevezik. Az MRSA fertőzés komoly kockázatot jelent, és ezt a páciensek egészsége érdekében a lehető leginkább el kell kerülni. Az MRSA fertőzés következményeként megnőhet a halálozási arány, illetve megemelkedhet a páciens kezelésének költsége. Vagyis a kórházaknak, szociális intézményeknek kötelessége intézkedéseket hozni a fertőzés elkerülésére.
Ezeknek az intézkedéseknek egy fontos nézőpontja vonatkozik a kórházakban, szociális intézményekben használt tisztítási metódusra. Az olyan elavult tisztítási módszerek, melyben különböző területekre ugyanazt a mopot/anyagot használják, kikövezik a fertőzés terjedésének útját, hiszen így könnyedén továbbviszik a koszt és baktériumokat az egyik helyiségből a másikba.
A mai új tisztítási metodika szerint minden napot tisztára mosott felmosó-moppal és anyagokkal kell kezdeni. Minden helyiségben külön-külön mopot és anyagokat kell használni. Ez megakadályozza a fertőzés átvitelét. Ahhoz hogy fenntartható legyen ez a magas fokú tisztítási gyakoriság, a mopokat, anyagokat napi szinten professzionálisan kell tisztítani.

Iskolák, irodák, ipari épületek

mop iroda

 

Manapság mikroszálas mopot használnak a leginkább irodák,iskolák, bevásárlóközpontok, gyárfolyosók professzionális tisztítására. A mop nagyon hatékonyan tudja eltávolítani a koszt a felületekről. Termelőegységek folyosója, raktárak és műhelyek pl. mind ki vannak téve a termelési folyamatból adódóan apró részecskék lerakódásának. Emiatt van szükség alapos tisztításra, magas minőségű tisztítószerekkel.
Ennek következményeként a tisztítófelszerelések gyakori és alapos tisztítása kötelező ahhoz, hogy biztosítsuk annak élettartamát és minőségét, hogy jó tisztítási eredményt érhessünk el. A fertőzés veszélyeztetheti a termék minőségét vagy befolyásolhatja a biztonságot.

Hotelek, éttermek és vendéglátás

 

A hotelek, éttermek és vendéglátóipari egységek számos különböző tisztítási feladattal néznek szembe. Céljuk, hogy a helyiséget a lehető legtisztábban tartsák, a recepciótól a hotelszobáig, az ebédlőtől a konyháig.

A HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points = Kritikus Ellenőrző Pontok Veszélyelemzése) szabályzás egy olyan módszer, melynek célja a biztonságra és az élelmiszerre vonatkozó veszélyek azonosítása, kezelése. Ez a szabályzás fontos a hoteleknek, éttermeknek és vendéglátósoknak, mivel a konyha összekötő kapocs, ráadásul egy olyan helyiség, ahol a baktériumok könnyen szaporodhatnak. A HACCP szabályzás követelményeinek úgy lehet megfelelni, ha rendszeresen tisztítunk, olyan eszközökkel, melyek maguk is tiszták.

Professzionális tisztítási metodika érhető el az IPSO mosodai berendezések használatával.
A mopok mosására kétféle technológia ismert:

1. A Hagyományos, amely során kimossák majd megszárítják a mopokat.
2. Az Újszerű, amely során az utolsó öblítővízbe kerül a vegyszer, majd centrifugázzák és nem szárítanak. Ebben az esetben nincs is szükség magas fordulatszámú centrifugálásra, a mopok zárt tartályba kerülnek, s nedvesen történik felhasználásuk.
Az IPSO mosógépek előnye, hogy mindkét technológia esetén hatékonyan használhatók, a kínálatból mindkét eljárásnak megfelelően tud az ügyfél berendezést választani.

Mop mosásra ajánlott IPSO modellek speciális mop mosóprogramokkal:

IPSO HC, HF modell - szabadon álló magas fordulatszámú mosógépek
IPSO WFF, WF modell - szabadon álló normál és alacsony fordulatszámú mosógépek
 
Érdeklődjön a Bepatek Kft munkatársainál a 06-23-521-521-es telefonszámon.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.