Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Rovatok > Termék, Technológia Innováció az UHF technológiában

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Innováció az UHF technológiában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2011. február 02. szerda, 16:28

Új fejlesztésekkel bővült a rádiófrekvenciás textil azonosító rendszer

leolvasó kapu rácsos kocsikhoz

A jövőt képviselő UHF technológiai fejlesztésekben jeleskedő törökországi nagymosoda újabb praktikus eszközökkel rukkolt elő. A kezdetben saját részre fejlesztő vállalat rádiófrekvenciás ruhajelölő rendszerét ma már több vállalat építette ki saját mosodájában világszerte, s idén Törökországban 4 Hilton szálló tenderét nyerték el a valóban hatékony és újszerű megoldásaikkal. Magyarországon jelenleg két nagy kapacitású mosodában használják az egészen friss fejlesztésű rendszert (2009-2010) s jó eredményekről számolnak be. A török cég további nagy előnye az elképesztő rugalmasságuk és nyitottságuk az új igények iránt. A két új fejlesztés is ennek a fajta mentalitásnak az eredménye.

Az új EGGWALK ruhaolvasó kapu egy tavaly elkészült modellnek a továbbfejlesztése kifejezetten a hazai mosodákban használatos komplett férm ruhakocsikra. Miután kiderült, hogy Magyarországon és talán a környező országokban más típusú rácsos kocsikat használnak a cég gyorsan reagálva ki is fejlesztette az erre a piacra szánt extra széles nagy rácsos kocsikhoz, konténerekhez alkalmazkodó leolvasó kaput. Jelenleg még tesztelés alatt van a berendezés, de az eddigi eredmények nagyon biztatóak és egy újabb problémát oldhatnak meg a nagyobb mosodák számára azzal, hogy nagy pontossággal olvassák le a rácsoskocsikon lévő chippel jelölt textíliákat.

mobil ruhaolvasó teherautóra A másik idei fejlesztés, amely már a tesztelési időszakot is lezárta, és januártól elérhető, szintén egy nagyon praktikus eszköze lehet a mosodáknak. A CARBOX névre keresztelt mobil ruhaolvasó eszköz a mosodáknak szállító kisteherautóra szerelhető, s így a helyszínen a teherautón elvégezhető a számlálás, s az átadás-átvétel, hihetetlen gyorsasággal.
A chippel ellátott textíliákat egy zsákban képes megszámolni másodpercek alatt.
A CARBOX használata egy újabb verseny előnyt jelenthet a mosodák számára, hiszen nagyobb pontossággal dolgozhatnak szállodai, intézményi ügyfeleik számára, akik ezt bizalommal és hűséggel honorálhatják.

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.